Hans Pietersen

Sortiment jong materiaal

Ons Anthurium Scherzerianum sortiment bestaat nu uit; De Christine, Lindsey, Debby, Super Nova(alle 4 rood), Yvon (donkerrood), Chocolade (bijna zwart), Christine wit, Kelly (beide wit met spikkels), Lilian (paars), Amarossi (zalmroze) en Roxette (wit-groen).

De Christine(rood en wit),Lindsey, Yvon zijn erg jong rijkbloeiende Anthuriums die opgepot op een 11-14 centimeter pot na 5-7 maanden met 3-5 bloemen afleverbaar zijn. Kortere teeltduur is ook mogelijk maar dan op kleinere potten, bijvoorbeeld 3-4 maanden wanneer opgepot op een 9 cm.

De  Debby, Lilian, Amarossi en Roxette zijn mini soorten die op kleine potmaten gekweekt kunnen worden. Zelf telen we ze op 6 centimeter maar 9 centimeter kan ook. Daarnaast zijn de Christine rood, Christine wit en Yvon vanwege hun snelle bloei  ook op 6 en 9 centimeter te telen.

De Super Nova is een bijzonder soort vanwege zijn enorme bloemen. De teeltduur bedraagt zo’n 11-12 maanden waarin een koude periode van 6 weken 12-14 graden Celsius begrepen is. Deze koude periode word ongeveer 7-8 maanden na het oppotten gegeven als de planten voldoende groot zijn en er voldoende bloemknoppen in de bladoksels aangelegd zijn. Gevolg van de koude periode is dat al deze bloemknoppen tegelijk loskomen en een rijkere bloei en nog grotere bloemen geven. Zonder koudeperiode bloeit de Super Nova ook maar nooit met meer dan 2-3 bloemen tegelijk.

Op de 6 centimeter potjes adviseren we 1 enkele plant, op 9 cm kunnen zowel 1als 2 plantjes gepoot worden op de 11-14 centimeter geeft 3-4 plantjes per pot het beste eindresultaat.

We leveren;

  • 3-4 planten per toef, 13-15 cm hoog, voor potmaat 11-14 centimeter
  • 2 planten per toef, 12-14 cm hoog, voor potmaat 9-10 centimeter
  • 1 plant per toef, 8 cm hoog, voor potmaat 6 centimeter
  • Eventueel al op eindpot 6 cm geleverd zonder bloem met 1 plant

Dit zijn mijn standaard maten, op aanvraag kunnen we ook andere formaten/aantallen maken.

Prijzen zijn inclusief licentie wanneer dit van toepassing is. Voor bestellingen kleiner dan 1000 toeven word een toeslag van berekend. Alle prijzen zijn af kwekerij in Noorden of geleverd in Aalsmeer.

Levertijd altijd in overleg, kleine aantallen (100-500) zijn soms binnen enkele maanden leverbaar maar op grotere aantallen is vaak een levertijd van 6-12 maanden.

Levering vaak ook mogelijk in nog niet verspeende bakken deze kosten  hier zijn dan minimaal 300 enkele planten uit te halen. Het is niet zo eenvoudig om de planten uit deze verspeenbakken na verspenen aan de groei te krijgen, vooral de witte soorten en de Christine zijn erg moeilijk.

Levering is ook mogelijk als clump rechtstreeks vanuit het weefselkweek laboratorium. Uit deze clumps zijn tussen de 5-7 enkele planten te halen. Verpakt per 30 clumps in een bakje(formaat 15x10x6). Ik bied deze mogelijkheid aan maar raad het eigenlijk ook af om dit te doen, het is zo kwetsbaar en complex dat enige ervaring met dit soort materiaal wel vereist is om dit tot een goed einde te brengen.

Verkoopprijzen op aanvraag.